Okulumuzun Tarihçesi

31.01.2023 251

16 MAYIS ORTAOKULU

 

Okulumuz 2006 yılında 16 Mayıs Ortaokulu olarak açılmıştır. Batman'ın il oluşu olan 16 Mayıs tarihinden esinlenerek okulumuza 16 Mayıs ismi verilmiştir. İlk açıldığında bünyesinde anasınıfı ve ortaokul eğitimleri verilmiştir. Günümüzde ise 1 Özel eğitim sınıfımız olduğu için özel eğitim ve ortaokul eğitimi verilmektedir.

 

 

Toplamda 6 bin m2 alana sahip olan ve 4 katlı binadan oluşan okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı ve 52 Öğretmen görev yapmaktadır. Ortaokul bölümünde 995 öğrenciyle tam gün, eğitimin yapıldığı okulumuzda 31 ortaokul şubesi, 1 özel eğitim şubesi, 3 idareci odası, 1 öğretmenler odası, 2 rehberlik servisi, , 1 bilişim sınıfı, 1 kütüphane, 1 Zeka oyunları sınıf , 1 konferans salonu, 1 adet mescit , 1 halı saha bulunmaktadır.

 

 

Öğrencilerimizin ilimden kültüre, sanattan spora kadar bütün alanlarda yetkin olmasını sağlayacak sosyal, kültürel ve sportif her türlü etkinlik ve faaliyeti yürütecek fiziki imkân ve donanıma sahip, geniş ve ferah mekânları ile çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurarak eğitim-öğretimine devam eden okulumuzda eğitim öğretim kalitesini artırmak üzere birçok faaliyetler yürütülmektedir. Öğrencilerimizin daha iyi yetişebilmelerine imkân sağlayacak seminer, panel, söyleşi, konferanslar düzenlenmekte; ayrıca il içi ve il dışında yapılan birçok eğitim ve kültür gezileri ile öğrencilerimizde tarih ve medeniyet bilinci oluşturmak hedeflenmektedir.

 

 

Ahlaki değerleri benimsemiş, bilimsel çalışmalarıyla geleceğe yön veren öncü ve örnek bir eğitim kurumu olmayı öz ülkü bilip yeryüzünde iyinin, doğrunun, hakkın ve adaletin hâkim olmasını sağlayacak güzel ahlaklı, bilgili, kültürlü ve öz değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz.